دکتر عبدالله شیبانی و فیزیولوژی در دانشگاه تهران
دکتر عبدالله شیبانی از اولین استادان دانشگاه تهران و بنیانگذار گروه فیزیولوژی دانشگاه تهران هستند. ایشان جزء دومین گروه دانشجویان اعزامی به فرانسه بودند که پس از تحصیل در دانشگاه سوربون با اخذ دکترای علوم طبیعی به ایران بازگشتند. ایشان به عنوان دانشیار در دانشسرای عالی و سپس دانشکده علوم دانشگاه تهران فعالیت آموزشی خود را در زمینه فیزیولوژی در ایران آغاز کردند و بنیانگذار یکی از اولین آزمایشگاههای تحقیقاتی فیزیولوژی هستند. ایشان در سال ۱۳۷۹ چشم از جهان فروبستند.
گاهشمار زندگی علمی دکتر عبدالله شیبانی:
- ۱۳۱۵ معاون دانشسرای عالی و دانشکده علوم
- ۱۳۲۰ رتبه استادی دانشگاه تهران
- ۱۳۲۳ اخذ کرسی استادی فیزیولوژی جانوری
- ۱۳۲۷ ریاست دانشکده علوم دانشگاه تهران
- ۱۳۴۲ معاونت پژوهشی دانشگاه تهران
- ۱۳۴۷ استاد ممتاز دانشگاه تهران
- ۱۳۵۰ ریاست دانشکده علوم دانشگاه تهران
- ۱۳۵۷ ریاست دانشگاه تهران
- دکتر عبدالله شیبانی
- مثیل ساخته شده از دکتر شیبانی توسط یکی از دانشجویان دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران
- تابلوی قدیمی آزمایشگاه فیزیولوژی جانوری دانشگاه تهران
- تابلوی آزمایشگاه فیزیولوژی دانشگاه تهران که توسط دکتر شیبانی طراحی شده است. در این تابلو نام شش دانشمند شهیر مشاهده می شود. 1- زکریای رازی 2- ابن سینا 3- جرجانی 4- جالینوس 5- کلود برنارد 6- لاپیک (لوئی لاپیک Louis Lapicque 1952- 1868، دانشمند فرانسوی و استاد دانشگاه سوربون بودند شهرت او به دلیل کشف قانون لاپیک در سیستم عصبی است. ایشان در سال 1907 مدل Integrate and Fire را برای نرون ها ارائه نمودند. به نظر می رسد دکتر شیبانی در دوران تحصیل در فرانسه، شاگرد پروفسور لاپیک بوده اند.
- عکسی از استادان گروه فیزیولوژی دانشگاه تهران. از راست به چپ: دکتر هوشنگ فرمند، دکتر سید علی حائری روحانی، دکتر عبدالله شیبانی و دکتر حوری سپهری.